Q: Mitä yleisimpiä soittimia on?

A: Monet ohjelmat ovat käytettävissä äänitiedostojen toistamiseen Windows-, Mac- ja Linux-pohjaisissa järjestelmissä. Koska käytettävissä on niin monta äänimuotoa, on hyödyllistä, että tietokoneessa on useampi kuin yksi äänisoitin. Alla on luettelo äänentoisto-ohjelmista Windows-, Macintosh- ja Linux-alustoille.

Windows

Yhtiö Ohjelmoida Laajennukset Huomautuksia
Cowon JetAudio Basic n / a Toistaa kaikki tärkeimmät tiedostomuodot, mukaan lukien WAV, MP3, OGG, WMA, MPEG, AVI, WMV, RM, MIDI, sekä video- ja audio-CD-raidat; tukee myös CD-levyjen polttamista, tallentamista ja äänitiedostojen muuntamista.
Foobar2000 Foobar2000 n / a Tukee yli tusinaa äänimuotoa, aukottoman toiston ja edistyneitä koodausominaisuuksia; sisältää välilehdillä varustetut soittolistat ja mukautettavat pikanäppäimet; tunnetaan myös nimellä "fb2k".
Microsoft Windows Media Player .WMA, .ASF Microsoft-mediaohjelma, joka toistaa sekä ääni- että videotiedostoja; sisältyy Windows-käyttöjärjestelmään; toistaa Windows Media -tiedostoja ja useita muita yleisiä muotoja.
MODPlug MODPlug Player MOD Äänimoduulisoitin Windowsille, joka tukee monia moduulimuotoja, mukaan lukien MOD-, MDL-, XM-, S3M-, 669-, FAR-, IT-, NST- ja PTM-tiedostot sekä monet muut; sisältää myös muita ominaisuuksia, kuten graafisen taajuuskorjaimen äänen ulostulon säätämiseksi.
MPC-HC-projekti MPC-HC n / a Kevyt mediasoitin, joka tunnetaan myös nimellä "Media Player Classic - Kotiteatteri". perustuu Mplayer2-projektiin; tukee GPU-avustettua dekoodausta ja toistaa kaikki yleisimmät ääni- ja videoformaatit.
Osallistuva kulttuurisäätiö Miro n / a Miro on ilmainen avoimen lähdekoodin ääni- ja videosoitin, joka tukee useita äänitiedostomuotoja; sitä voidaan käyttää sekä ääni- että video-podcastien toistamiseen sekä muun tyyppisiin suoratoistovälineisiin.
VideoLan VLC Media Player n / a Kompakti monialustainen mediasoitin, joka toistaa ääni- ja videotiedostoja; tukee lähes kaikkia pakkaamattomia ja pakattuja äänimuotoja, mukaan lukien Ogg Vorbis -tiedostot.

kumisadetakkikangas

Yhtiö Ohjelmoida Laajennukset Huomautuksia
omena iTunes .MOV, .M4P Suosituin äänentoisto-ohjelma Macille; sisältyy macOS: iin ja tukee useimpia tärkeimpiä äänimuotoja paitsi Windows Media- ja Real Media -tiedostot; integroitu Apple Musiciin ja iTunes-musiikkikauppaan.
Osallistuva kulttuurisäätiö Miro n / a Miro on ilmainen avoimen lähdekoodin ääni- ja videosoitin, joka tukee useita äänitiedostomuotoja; sitä voidaan käyttää sekä ääni- että video-podcastien toistamiseen sekä muun tyyppisiin suoratoistovälineisiin.
VideoLan VLC Media Player n / a Kompakti monialustainen mediasoitin, joka toistaa ääni- ja videotiedostoja; tukee lähes kaikkia pakkaamattomia ja pakattuja äänimuotoja, mukaan lukien Ogg Vorbis -tiedostot.

Linux

Yhtiö Ohjelmoida Laajennukset Huomautuksia
4Front Technologies XMMS n / a Suosittu ilmainen soitin Unix-järjestelmille; toistaa MP3-, WAV-, MOD- ja muita äänitiedostotyyppejä Input-laajennusten avulla; tukee myös Output, Effect ja Visualization -laajennuksia sekä skinejä, jotka mukauttavat soittimen käyttöliittymää.
Amarok-projekti Amarok n / a Audio-soitin, jossa on erittäin muokattavissa oleva käyttöliittymä, joka tukee kappaleiden sanoituksia; tukee Last.fm-radiolähetyksiä, Ampache-palvelinyhteyksiä, Librivox-äänikirjoja, Magnatune-musiikkia ja OPLM Podcast -hakemistoa.
Banshee Banshee Media Player n / a Musiikki- ja videosoitin, joka tukee myös podcasteja; voi synkronoida mediaa useiden laitteiden kanssa, mukaan lukien iPodit, iPhonet ja Android-pohjaiset laitteet.
Kaffeinen Kahvi - KDE-mediasoitin n / a Mediasoitin K-työpöytäympäristölle (KDE); tukee CD-äänentoistoa ja useita äänitiedostotyyppejä, mukaan lukien MOD- ja STM-tiedostot.
Osallistuva kulttuurisäätiö Miro n / a Miro on ilmainen avoimen lähdekoodin ääni- ja videosoitin, joka tukee useita äänitiedostomuotoja; sitä voidaan käyttää sekä ääni- että video-podcastien toistamiseen sekä muun tyyppisiin suoratoistovälineisiin.
VideoLan VLC Media Player n / a Kompakti monialustainen mediasoitin, joka toistaa ääni- ja videotiedostoja; tukee lähes kaikkia pakkaamattomia ja pakattuja äänimuotoja, mukaan lukien Ogg Vorbis -tiedostot.

Päivitetty: 22. joulukuuta 2018