Etusivu : tiedostotyypit : XLSM-tiedosto

.XLSM Tiedostopääte

TiedostotyyppiExcel Avaa XML-makrokäyttöinen laskentataulukko

KehittäjäMicrosoft
Suosio
3.9 (68 Äänet)
KategoriaLaskentataulukotiedostot
muodostuuVetoketju

Mikä on XLSM-tiedosto?

XLSM-tiedosto on makrokäyttöinen taulukkolaskentaohjelma luonut Microsoft Excel, laajalti käytetty taulukkolaskentaohjelma, joka tulee jokaisen Microsoft Office -sarjan version mukana. Se sisältää riveillä ja sarakkeilla järjestettyjä sekä upotettuja solujen laskentataulukoita makrot ohjelmoitu Visual Basic for Applications (VBA) -kielellä. XLSM-tiedostot tallennetaan Microsoft Office 2007: ssä esitetyssä Open XML -muodossa.

Lisätietoja

Näyttökuva .xlsm-tiedostosta Microsoft Excel 2016: ssa

XLSM-tiedosto on auki Microsoft Excel 2016: ssa

XLSM-tiedostot ovat .XLSX tiedostoja, mutta makrot käytössä. Makro on hyödyllinen ominaisuus, joka toimii kuten a käsikirjoitus, jonka avulla käyttäjät voivat automatisoida toistuvia tehtäviä. Excelissä on satoja makroja, mutta voit myös tallentaa omia makrojasi, jotka koostuvat tietyistä toiminnoista suorittavista näppäimistä ja hiiren napsautuksista, ja muokata niitä tekemään pieniä muutoksia. Joitakin esimerkkejä makrotoiminnoista sisältää tietojen muotoilun taulukkolaskennan valittuun sarakkeeseen tai tiettyjen matemaattisten yhtälöiden soveltamisen tietoihin.

XLSM-tiedostot voidaan avata Excel 2007: llä tai uudemmalla tai Excelin aiemmilla versioilla, joissa on Open XML-komponenttituki. Turvallisuussyistä Excel ei ota oletusarvoisesti käyttöön makroja. Excel ei myöskään suorita makroja XLSX-tiedostoissa, vaikka ne sisältävät makrokoodia. Ne on ensin tallennettava XLSM-tiedostoina.

Voit avata XLSM-tiedostoja muilla taulukkolaskentaohjelmilla, kuten Corel Quattro Pro ja MobiSystems OfficeSuite Pro. Google Sheets (saatavana Google Drivessa) tukee myös XLSM-tiedostoja Office-yhteensopivuustilassa.

Ohjelmat, jotka avaavat XLSM-tiedostoja
Päivitetty 4 / 24 / 2019

Tietoja XLSM-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on tiedosto .xlsm-jälkiliitteellä ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on tutkinut ja vahvistanut erikseen tällä sivulla luetellut Excel Open XML Macro-Enabled Spreadsheet -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.