Etusivu : tiedostotyypit : RTF-tiedosto

. RTF Tiedostopääte

TiedostotyyppiRich Text Format -tiedosto

KehittäjäMicrosoft
Suosio
3.9 (232 Äänet)
KategoriaTekstitiedostot
muodostuuteksti

Mikä on RTF-tiedosto?

RTF-tiedosto on yleinen tekstitiedostomuoto, joka tukeerikas teksti"Se sisältää useita tekstin muotoilutyyppejä, kuten lihavoitu tyyppi, kursivointi, erilaiset kirjasimet ja kirjasinkoot sekä mukautetut välilehden asetukset. RTF-tiedostot tukevat myös esineitä ja kuvia, kuten . JPG että . PNG tiedostot, jotka on tallennettu tekstitiedostoon.

Lisätietoja

Näyttökuva .rtf-tiedostosta Microsoft WordPadissa

RTF-tiedosto on auki Microsoft WordPadissa

Rich Text Format (RTF) otettiin käyttöön Microsoftissa vuonna 1987, ja sitä kehitettiin vuoteen 2008 asti, jolloin Microsoft lopetti muodon päivittämisen. RTF: ään on tehty useita muutoksia vuosien varrella, ja suurin osa tekstinkäsittelyohjelmista tukee jotakin muodon versiota.

Yksi RTF-tiedostojen tärkeimmistä eduista on sen yhteentoimivuus tekstinkäsittelyohjelmien ja käyttöjärjestelmien välillä. Tämä tarkoittaa, että voit tallentaa tiedoston WordPadiin Windowsissa ja avata sen OSE X: n TextEditissä muuttamatta muotoilua. Mahdolliset muutokset muotoilussa voidaan liittää RTF-spesifikaation eri versioihin, joita eri ohjelmat ja ohjelmaversiot tukevat.

Yleiset RTF-tiedostonimet

Uusi Rich Text Document.rtf - Windowsin pikavalikossa luotujen uusien RTF-tiedostojen oletusnimi (napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiossa ja valitse Uusi → Rich Text -dokumentti).

RTF-tiedostoja avaavat ohjelmat
Päivitetty 2 / 8 / 2018

Tietoja RTF-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .rtf-pääteinen tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on tutkinut ja vahvistanut erikseen tällä sivulla luetellut Rich Text Format -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme vain tietoja testatuista ja vahvistamista tiedostomuotoista.