Q: Mitkä ovat yleisimmät tekstieditorit?

A: Tekstiasiakirjojen katseluun ja muokkaamiseen on tarjolla monia ohjelmia yksinkertaisista tekstieditorista edistyneisiin tekstinkäsittelyohjelmiin. Alla on lueteltu useita vaihtoehtoja Windows-, Macintosh- ja Linux-alustoille.

Windows

Yhtiö Ohjelmoida Hinta * Huomautuksia
AbiSource AbiWord Ilmainen Monitasoinen, avoimen lähdekoodin tekstinkäsittelyohjelma, joka on samanlainen kuin Microsoft Word; tukee edistyneitä sivun asetteluja ja tekstin muotoilua.
Apache OpenOffice Writer Ilmainen Täysin varustettu tekstinkäsittelyohjelma, joka tukee muotoilua, tyylejä ja automaattista korjausta; osaa tuoda kuvia ja kaavioita.
Atlantis Atlantis-tekstinkäsittelyohjelma $ 35 Mukautettava tekstinkäsittelyohjelma, joka on tarkoitettu tekstitekstien ja e-kirjojen luomiseen; tukee RTF-, MS Office- ja OpenOffice-muotoja; saatavana myös ilmaisena "lite" -versiona.
Boxer-ohjelmisto Nyrkkeilijä $ 60 Tukee makroja, värisyntaksin korostamista ja tulostamista, HTML-muokkaustukea ja säännöllisen lausekkeen hakuja.
Carolina Road -ohjelmisto Jarte Ilmainen Ilmainen tekstinkäsittelyohjelma, joka perustuu Microsoft WordPad -tekstikoneeseen; laajenee WordPad-ominaisuusjoukon ulkopuolelle; tallentaa asiakirjat muodossa, joka on yhteensopiva sekä Wordin että WordPadin kanssa.
CodeLobster CodeLobster PHP Edition Ilmainen IDE, joka tukee syntaksikorostusta ja automaattista täydennystä PHP: lle, HTML: lle, JavaScriptille ja CSS: lle; sisältää myös PHP-virheenkorjaimen PHP-koodin paikalliseen vahvistamiseen.
TAUSTA TAUSTA Ilmainen Ohjelmistokehittäjille kehitetty ilmainen ohjelmistotekstieditori; sisältää syntaksikorostuksen monille ohjelmointikielille.
Corel WordPerfect $ 299
(w / WP-toimisto)
Corel Softwaren kehittämä edistynyt tekstinkäsittelyohjelma; voidaan käyttää raporttien, kirjeiden, ansioluetteloiden ja esitteiden luomiseen; sisältyy osana WordPerfect Officea.
ES-laskenta EditPlus $ 30 Tekstieditori, HTML-editori ja ohjelmoijan editori; syntaksin korostus HTML-, CSS- ja komentosarjakielille.
Flo: n ilmainen ohjelma Muistio 2 Ilmainen Perustekstieditori, joka perustuu Microsoftin Muistio-sovellukseen; sisältää ohjelmointiominaisuudet, kuten mukautetun syntaksikorostuksen, säännöllisen lausekkeen haun / korvaamisen ja hakasulkujen vastaavuuden.
Fookes Holding Oy Huomautus-välilehti $ 39.95 Monipuolinen tekstieditori, joka on suunniteltu korvaamaan Muistio; voidaan käyttää tekstinkäsittelyyn ja HTML5- ja CSS3-tiedostojen muokkaamiseen; sisältää reaaliaikaisen sanalaskurin SEO-tarkoituksiin.
Geany Geany Ilmainen Kevyt tekstieditori, joka toimii myös integroidun kehitysympäristönä (IDE); tukee taksien syntaksikorostusta, koodin taittamista, automaattista täydennystä ja automaattista sulkemista.
GitHub Atomi Ilmainen Avoimen lähdekoodin "hakkeroitava" lähdekoodieditori, joka tukee mukautettuja teemoja ja kielikohtaisia ​​IDE: itä; sisältää kontekstitietoisen automaattisen täydennyksen, syntaksikorostuksen ja koodinavigointiominaisuudet; tukee Teletypeä yhteistyössä koodin kanssa muiden kehittäjien kanssa.
Hamsterikooderit Kirjoittaa! $ 19.95 Monitasoinen, minimalistinen tekstieditori, joka on suunniteltu luomaan muistiinpanoja, tehtäväluetteloita, kirjoitusprojekteja ja kaikenlaisia ​​tekstejä; on kaikki tavalliset tekstinkäsittelyominaisuudet pakattu siistiin käyttöliittymään.
Helios-ohjelmisto TextPad $ 30 Tukee mukautettuja komentoja ja makroja sekä tehokkaita komentojen löytämistä ja korvaamista.
IDM-tietokoneratkaisut UltraEdit $ 99 Monialustainen editori, jota voidaan käyttää HTML-, PHP-, Perl-, Java-, JavaScript- ja HEX-tiedostojen koodaukseen; sisältää FTP- ja SSH- / Telnet-tuen, koodin taittamisen, syntaksikorostuksen ja Ctags-tuen.
Aivan upea ohjelmisto EditPad Lite Ilmainen Kompakti yleiskäyttöinen tekstieditori; sillä on välilehdellä varustettu käyttöliittymä useiden tiedostojen käsittelyyn; sisältää tarkennetun haun ja korvaamisen ominaisuuden, joka tukee säännöllisiä lausekkeita.
Microsoft muistilehtiö Ilmainen Windows XP: n mukana toimitettu pelkkä tekstieditori, joka voi avata ja luoda uusia tekstitiedostoja; ei tue mitään tekstin muotoilua.
Microsoft Visual Studio -koodi Ilmainen Kutsutaan myös nimellä "VS Code"; ilmainen, avoimen lähdekoodin, monialustainen koodieditori, jonka on kehittänyt ja ylläpitä Microsoft; sisältää IntelliSense-ohjelman, joka täydentää koodin automaattisesti kontekstin, kuten paikallisten muuttujatyyppien ja toimintomääritelmien, perusteella; tukee syntaksikorostusta useille kielille.
Microsoft sana $ 229 Yleisin tekstinkäsittelyohjelma maailmassa; osa Microsoft Officea.
Microsoft WordPad Ilmainen Perustekstieditori mukana Windows XP: ssä; tukee tekstin muotoilua ja RTF-tiedostoja.
Notepad ++ Notepad ++ Ilmainen Lähdekoodieditori, joka tukee useita ohjelmointikieliä; suunniteltu Notepad-korvaavaksi; perustuu Scintilla-muokkauskomponenttiin.
PSPad PSPad Ilmainen Freeware-ohjelmoijan editori, joka tukee HTML-, XHTML-, PHP-, ASP-, JavaScript-, C-, Perl- ja muita kieliä; sisältää syntaksikorostuksen ja rikkaan tekstin muotoilun.
Orangeliini Araneae Ilmainen Ensisijaisesti verkkokehitykseen suunniteltu tekstieditori; tukee HTML, XHTML, CSS, XML, JavaScript, PHP ja Ruby syntaksikorostusta; sisältää myös selaimen esikatselutoiminnon.
TIETEEN TIETEEN Ilmainen Ilmainen lähdekoodieditori, joka perustuu Scintillan lähdekoodin muokkauskomponenttiin; tukee näppäinkomentoja navigointiin ja muokkaamiseen.
Asiakirjan säätiö LibreOffice Writer Ilmainen Monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma sisältyy LibreOfficeen; Suunniteltu yksinkertaiseksi, mutta on myös tarpeeksi tehokas luomaan kokonaisia ​​kirjoja, joissa on hakemistoja, sisältöä ja kaavioita.

kumisadetakkikangas

Yhtiö Ohjelmoida Hinta * Huomautuksia
AbiSource AbiWord Ilmainen Monitasoinen, avoimen lähdekoodin tekstinkäsittelyohjelma, joka on samanlainen kuin Microsoft Word; tukee edistyneitä sivun asetteluja ja tekstin muotoilua.
Apache OpenOffice Writer Ilmainen Täysin varustettu tekstinkäsittelyohjelma, joka tukee muotoilua, tyylejä ja automaattista korjausta; osaa tuoda kuvia ja kaavioita.
omena sivut Mukana macOS Tekstinkäsittely ja sivuasetteluohjelma, joka tukee tekstin ja asiakirjan muotoilua; sisältyy iWork-pakettiin Numbersin ja Keynoten kanssa.
omena TeXturi Ilmainen Mukana macOS; pystyy muokkaamaan asiakirjoja pelkkänä tekstinä tai Rich Text-tilassa; tukee HTML- ja Microsoft Word -muotoja.
Paljain luiden ohjelmisto BBEdit $ 199 Ammattimainen HTML- ja tekstieditori; tukee syntaksivärejä ja toimintosuuntausta; AppleScript-, Perl- ja Unix-komentosarjatuki.
Paljain luiden ohjelmisto TextWrangler Ilmainen Yleiskäyttöinen ja ohjelmoijan tekstieditori; tukee kehittyneitä tekstin muotoiluja, syntaksivärityksiä ja grep-hakuja.
Papu Bean OS X Ilmainen Ilmainen, avoimen lähdekoodin tekstieditori Mac OS X: lle; suunniteltu tekemään kirjoittamisesta kätevä, tehokas ja mukava; tukee rikkaan tekstin tyylejä ja erityyppisiä sivumuotoiluja.
GitHub Atomi Ilmainen Avoimen lähdekoodin "hakkeroitava" lähdekoodieditori, joka tukee mukautettuja teemoja ja kielikohtaisia ​​IDE: itä; sisältää kontekstitietoisen automaattisen täydennyksen, syntaksikorostuksen ja koodinavigointiominaisuudet; tukee Teletypeä yhteistyössä koodin kanssa muiden kehittäjien kanssa.
Hamsterikooderit Kirjoittaa! $ 19.95 Monitasoinen, minimalistinen tekstieditori, joka on suunniteltu luomaan muistiinpanoja, tehtäväluetteloita, kirjoitusprojekteja ja kaikenlaisia ​​tekstejä; on kaikki tavalliset tekstinkäsittelyominaisuudet pakattu siistiin käyttöliittymään.
IDM-tietokoneratkaisut UltraEdit $ 99 Monitasoinen tekstieditori, jota voidaan käyttää HTML-, PHP-, Perl-, Java-, JavaScript- ja HEX-tiedostojen koodaukseen; tukee syntaksikorostusta, FTP: tä ja SSH / Telnetiä, koodin taittamista ja Ctageja.
MacroMates TextMate $ 51 Edistynyt tekstieditori Macille, joka on kehitetty ensisijaisesti ohjelmoijille; sisältää mukautettavan syntaksikorostuksen, taitettavat koodilohkot, sanan täydennyksen sekä haun ja korvaamisen.
Microsoft Visual Studio -koodi Ilmainen Kutsutaan myös nimellä "VS Code"; ilmainen, avoimen lähdekoodin, monialustainen koodieditori, jonka on kehittänyt ja ylläpitä Microsoft; sisältää IntelliSense-ohjelman, joka täydentää koodin automaattisesti kontekstin, kuten paikallisten muuttujatyyppien ja toimintomääritelmien, perusteella; tukee syntaksikorostusta useille kielille.
Microsoft sana $ 229 Yleisin tekstinkäsittelyohjelma maailmassa; osa Microsoft Officea.
NeoOffice NeoOffice Writer Ilmainen NeoOffice-sovelluspaketin mukana toimitettu tekstinkäsittelyohjelma; perustuu OpenOffice.org-sivustoon, mutta suunniteltu erityisesti Mac OS X: lle; voi avata Word-, WordPerfect-, StarWriter- ja muun tyyppisiä asiakirjoja.
Asiakirjan säätiö LibreOffice Writer Ilmainen Monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma sisältyy LibreOfficeen; Suunniteltu yksinkertaiseksi, mutta on myös tarpeeksi tehokas luomaan kokonaisia ​​kirjoja, joissa on hakemistoja, sisältöä ja kaavioita.

Linux

Yhtiö Ohjelmoida Hinta * Huomautuksia
AbiSource AbiWord Ilmainen Monitasoinen, avoimen lähdekoodin tekstinkäsittelyohjelma, joka on samanlainen kuin Microsoft Word; tukee edistyneitä sivun asetteluja ja tekstin muotoilua.
Apache OpenOffice Writer Ilmainen Täysin varustettu tekstinkäsittelyohjelma, joka tukee muotoilua, tyylejä ja automaattista korjausta; osaa tuoda kuvia ja kaavioita.
BSD Vi Ilmainen Perustekstieditori sisältyy melkein kaikkiin Unix- ja Linux-jakeluihin; toimii joko lisäystilassa (tekstinsyötössä) tai normaalitilassa (komentojen kirjoittamiseen).
Geany Geany Ilmainen Kevyt tekstieditori, joka toimii myös integroidun kehitysympäristönä (IDE); tukee taksien syntaksikorostusta, koodin taittamista, automaattista täydennystä ja automaattista sulkemista.
GitHub Atomi Ilmainen Avoimen lähdekoodin "hakkeroitava" lähdekoodieditori, joka tukee mukautettuja teemoja ja kielikohtaisia ​​IDE: itä; sisältää kontekstitietoisen automaattisen täydennyksen, syntaksikorostuksen ja koodinavigointiominaisuudet; tukee Teletypeä yhteistyössä koodin kanssa muiden kehittäjien kanssa.
GNOME-projekti gedit Ilmainen GNOME-työpöytäympäristön virallinen tekstieditori; tukee kansainvälistettyä tekstiä, syntaksikorostusta, hakua ja korvaamista, hakasulkujen vastaavuutta, rivinumeroita ja määritettävissä olevia värejä.
GNU-projekti Emacs Ilmainen Laajennettava ja muokattava muokkausohjelma, joka sisältää syntaksivärityksen; sisältää tulkin Emacs Lispille, joka on Lisp-ohjelmointikielen murre.
GNU-projekti Nano Ilmainen Yksinkertainen Linuxin tekstieditori, joka on samanlainen kuin Pico, mutta sisältää lisätoimintoja; tukee siirtymistä rivin / sarakkeen numeroon, vuorovaikutteista hakua ja korvaamista sekä automaattista sisennystä; asennettu oletuksena useimpiin Linux-jakeluihin.
Hamsterikooderit Kirjoittaa! $ 19.95 Monitasoinen, minimalistinen tekstieditori, joka on suunniteltu luomaan muistiinpanoja, tehtäväluetteloita, kirjoitusprojekteja ja kaikenlaisia ​​tekstejä; on kaikki tavalliset tekstinkäsittelyominaisuudet pakattu siistiin käyttöliittymään.
IDM-tietokoneratkaisut UltraEdit $ 99 Monitasoinen tekstieditori, joka on suunniteltu HTML-, PHP-, Perl-, Java-, JavaScript- ja HEX-tiedostojen koodaamiseen; sisältää FTP- ja SSH / Telnet-tuen, koodin taittamisen, syntaksikorostuksen ja Ctags-tuen.
Kate Kate Editor Ilmainen KDE: n tekstieditori, joka sisältää ikkunan jakamisen ja monidokumenttisen käyttöliittymän (MDI); tukee myös useita tekstikoodauksia ja säännöllisen lausekkeen hakua ja korvaamista; sisältää ohjelmointiominaisuudet, kuten viivanumerot, syntaksikorostuksen ja automaattisen sisennyksen.
Tarot Osuji Leafpad Ilmainen Yksinkertainen tekstieditori, joka perustuu Linuxissa ja BSD: ssä toimivaan Gimp Toolkitiin (GTK +); sisältyy oletustekstieditoriksi Raspberry Pi: n wheezy-käyttöjärjestelmään; tukee linjanumeroita, rajoittamatonta kumoamista / uudelleen tekemistä ja automaattista sisennystä.
Microsoft Visual Studio -koodi Ilmainen Kutsutaan myös nimellä "VS Code"; ilmainen, avoimen lähdekoodin, monialustainen koodieditori, jonka on kehittänyt ja ylläpitä Microsoft; sisältää IntelliSense-ohjelman, joka täydentää koodin automaattisesti kontekstin, kuten paikallisten muuttujatyyppien ja toimintomääritelmien, perusteella; tukee syntaksikorostusta useille kielille.
Asiakirjan säätiö LibreOffice Writer Ilmainen Monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma sisältyy LibreOfficeen; Suunniteltu yksinkertaiseksi, mutta on myös tarpeeksi tehokas luomaan kokonaisia ​​kirjoja, joissa on hakemistoja, sisältöä ja kaavioita.
Washingtonin yliopisto Pico Ilmainen Lyhenne sanoista "Pine composer" ja integroitu Pine (Internet-uutiset ja sähköpostiohjelma) -sähköpostiohjelmaan; sisältää kappaleen perustelut, leikkaus- ja liittämistoiminnot sekä oikeinkirjoituksen tarkistuksen.
Vim Online puhti Ilmainen Erittäin konfiguroitava tekstieditori, joka perustuu tavalliseen vi-editoriin; suunniteltu tehostamaan tekstin muokkausta ohjelmoijille; sisältää perusmuistion kaltaisen tilan nimeltä evim tai Easy Vim.

* Ilmoitetut hinnat ovat arvioituja vähittäishintoja ja saattavat muuttua.

Tiedätkö tekstieditorin, joka pitäisi luetella tässä? Ehdota ohjelmaa.

Päivitetty: April 26, 2019