Etusivu : tiedostotyypit : PNG-tiedosto

. PNG Tiedostopääte

TiedostotyyppiKannettava verkkografiikka

KehittäjäPNG Development Group
Suosio
4.2 (756 Äänet)
KategoriaRasterikuvatiedostot
muodostuuBinaarinen

Mikä on PNG-tiedosto?

PNG-tiedosto on kuvatiedosto, joka on tallennettu Portable Network Graphic (PNG) -muodossa. Se sisältää bittikartan indeksoiduista väreistä ja käyttää häviötöntä pakkausta, samanlainen kuin a . Gif mutta ilman tekijänoikeuksien rajoituksia. PNG-tiedostoja käytetään yleisesti verkkokuvien grafiikan tallentamiseen.

Lisätietoja

Näyttökuva .png-tiedostosta Microsoft Windows Photos -sovelluksessa

PNG-tiedosto on auki Microsoft Windows Photos -sovelluksessa

PNG-muoto luotiin vastauksena rajoituksiin GIF-muodossa, ensisijaisesti väritukien lisäämiseksi ja kuvamuodon tarjoamiseksi ilman patenttilisenssiä. Lisäksi, vaikka GIF-kuvat tukevat vain täysin läpinäkymättömiä tai täysin läpinäkyviä pikseleitä, PNG-kuvat voivat sisältää 8-bittisen läpinäkyvyyskanavan, jonka avulla kuvan värit voivat haalistua läpinäkymättömistä läpinäkyviin.

PNG-kuvia ei voida animoida kuten GIF-kuvia. Kuitenkin liittyvät .MNG muoto voidaan animoida. PNG-kuvat eivät tarjoa CMYK-väritukea, koska niitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi ammattigrafiikan kanssa. Useimmat verkkoselaimet tukevat nyt PNG-kuvia.

HUOMAUTUS: Mac OS X 10.4 tai uudempi tallentaa kuvakaappaukset PNG-tiedostoina. Ubuntu Linux tallentaa myös tulostusnäyttökuvat PNG-muodossa.

Yleiset PNG-tiedostonimet

Näyttökuva VVVV-KK-PP klo HH.MM.SS PM.png - Mac OS X: ssä otettujen kuvakaappausten nimi, jossa tiedostonimessä on aikaleima.

Ohjelmat, jotka avaavat PNG-tiedostoja
Päivitetty 2 / 26 / 2019

Tietoja PNG-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .png-jälkiliitteellä varustettu tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Portable Network Graphic -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme vain tietoja testatuista ja vahvistamista tiedostomuotoista.