Etusivu : tiedostotyypit : GLTF-tiedosto

.GLTF Tiedostopääte

TiedostotyyppiGL-lähetystiedostotiedosto

KehittäjäKhronos-ryhmä
Suosio
Kategoria3D-kuvatiedostot
muodostuu

teksti

Tämä tiedosto tallennetaan tekstimuodossa. Voit avata ja tarkastella tämän tiedoston sisältöä a-painikkeella tekstieditori.

Mikä on GLTF-tiedosto?

GLTF-tiedosto sisältää 3D-mallin, joka on tallennettu GL-lähetysmuotoon (glTF). Se tallentaa koko kuvausohjelman JSON muoto, joka sisältää solmuhierarkian, kamerat ja materiaalit. GLTF-tiedostot sisältävät myös kuvaustietoja animaatioista ja silmistä.

Lisätietoja

GLTF-tiedostoja voidaan käyttää digitaalisten resurssien tallentamiseen ja jakamiseen 3D-mallinnustyökalujen välillä samalla tavalla kuin .PÄIVÄT tiedostot. Ne on kuitenkin optimoitu myös latausnopeuteen ja latausaikaan ajon aikana, mikä helpottaa niiden käyttöä mobiili- ja verkkopohjaisissa 3D-mallinnusohjelmissa. Ne ovat myös virtaviivaisempi muoto ladata ja ladata online-digitaalisista omaisuustietokannoista, kuten Remix 3D.

GLTF-tiedostot voivat sisältää upotettuja resursseja tai viittaavat ulkoisiin resursseihin. Jos GLTF-tiedostossa on erilliset resurssit, ne ovat todennäköisesti seuraavat tiedostot:

  • Binääri (. BIN) tiedostot - Yksi tai useampi BIN-tiedosto, joka sisältää animaatiota, geometriaa ja muuta tietoa.
  • Shader (GLSL) -tiedostot - Yksi tai useampi GLSL-tiedosto, joka sisältää varjostimia.
  • Kuva (. JPG, . PNGjne.) tiedostot - Yksi tai useampi tiedosto, joka sisältää tekstuureja 3D-mallille.

GlTF on kehitetty tehokkaaksi, laajennettavaksi, yhteentoimivaksi muodoksi 3D-sisällön siirtämiseen ja lataamiseen. Formaatin tavoitteita ovat pienikokoiset tiedostokoot, nopea lataus, täydellinen 3D-kohtauksen esitys, ajonaikainen riippumattomuus ja laajennettavuus jatkokehityksen mukana. Jos haluat lisätietoja glTF: stä, napsauta tätä.

LATAA
Avaa yli 300 tiedostomuotoa File Viewer Plus -sovelluksella.
Ohjelmat, jotka avaavat GLTF-tiedostoja
Päivitetty 2 / 4 / 2019

Tietoja GLTF-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .gltf-pääteinen tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut GL-lähetysmuoto-tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen ja Windows-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.