Etusivu : Ohjekeskus : Vastaukset

Q: Voinko rekisteröidä tiedostotunnuksen laillisesti?

A: Ei ole "virallista" tiedostotunnistetietokantaa, joten tiedostopääte ei ole mahdollista rekisteröidä laillisesti ja estää muita käyttämästä sitä. Siksi useilla tiedostotunnisteilla on useampi kuin yksi tiedostoyhdistelmä.

Vuodesta 2009 lähtien Tiedosto on kuitenkin ollut tiedostojen laajennusten keskusrekisteri, jonka Microsoft on tunnustanut tiedostopääteiden ja niihin liittyvien tiedostotyyppien arvovaltaiseksi lähteeksi. Siksi, jos olet ohjelmistokehittäjä, paras tapa varata tiedostotunniste on lähettää se Tiedostoon.

Lähetä tiedostotyyppi

Jos kehität ohjelmistoa ja sinulla on yksi tai useampia tiedostotunnisteita, joita haluat käyttää, voit lähettää laajennukset Tiedostoon. Tietenkin ennen laajennuksen lähettämistä suosittelemme, että etsit ensin tiedostoa tiedosto.info. Jos tiedostotunniste on jo liitetty toiseen ohjelmaan, on parasta valita toinen laajennus.

HUOMAUTUS: Vaikka haluamaasi tiedostotunnistetta ei löydy Tiedosto-tietokannasta, haluat ehkä etsiä laajennuksesta verkosta varmistaaksesi, että mikään muu ohjelma ei käytä sitä. Muista, että tiedostotunnisteita ei tarvitse rajoittaa kolmeen merkkiin, joten voit halutessasi valita pidemmän tiedostopääte.

Kun olet löytänyt ainutlaatuisen tiedostotunnisteen, jota haluat käyttää ohjelmasi kanssa, voi rekisteröi se Tiedostossa. Varmista, että sisällytät yksityiskohtaisen kuvauksen sekä tiedostotyypistä että sitä käyttävästä ohjelmasta. Tietojen tarkistamisen jälkeen Tiedosto-tiimi lisää laajennuksen tietokantaan. Sitten se ilmestyy tiedosto.info-verkkosivustolle, mikä ilmoittaa muille kehittäjille, että laajennusta käytetään jo.

Päivitetty: syyskuu 28, 2016