Q: Voivatko useat ohjelmat käyttää samaa tiedostotunnistetta?

A: Tiedosto laajennuksella Saatavilla on kymmeniä tuhansia tietokoneohjelmia. Tämä tarkoittaa, että tiedostotunnisteita on myös kymmeniä tuhansia. Koska tiedostotunnisteille ei ole keskitettyä tietokantaa, nämä tiedostotunnisteet ovat usein päällekkäisiä. Toisin sanoen useat ohjelmat voivat käyttää yhtä tiedostotunnistetta.

Tiedostotunnisteen ja sitä käyttävän ohjelman välistä korrelaatiota kutsutaan "tiedostoyhdistelmä"Siksi useamman kuin yhden ohjelmiston käyttämällä laajennuksella on useita tiedostoyhdistelmiä. Vaikka yleisimmillä tiedostotunnisteilla, kuten . TXT, . JPGja .MP3 liittyvät erillisiin tiedostotyyppeihin, vähemmän suosituilla laajennuksilla on todennäköisemmin useita tiedostoyhdistelmiä. Joitakin esimerkkejä ovat .TAIDE, .PRF, .AVAINja .VC4. Onneksi tiedostoilla on myös sisäisiä tietoja, jotka määrittelevät tiedoston muodon, mikä voi auttaa tietokonetta valitsemaan oikean ohjelman niiden avaamiseksi.

Olisi ihanteellista, jos jokaisella tiedostopääteellä olisi vain yksi tiedostoyhdistelmä. Mutta koska keskitettyä tiedostotunnisteiden rekisteriä ei ollut monta vuotta, kehittäjät voivat valita haluamansa tiedostotunnisteet ohjelmien tiedostoihin. Onneksi tiedosto.info toimii nyt tiedostojen keskeisenä tietokantana. Tarkistamalla tiedosto.info-sovelluksen olemassa olevat laajennukset kehittäjät voivat olla varmoja siitä, että he valitsevat uudet laajennukset tiedostotyypeilleen.

Päivitetty: kesäkuu 13, 2011