Q: Miksi voin avata joitain AVI-tiedostoja, mutta en muita?

A: AVI (Audio Video Interleave) on yleisesti käytetty videoformaatti. Siksi on todennäköistä, että joudut avaamaan . Avi tiedosto jossain vaiheessa. Hyvä uutinen on, että useimmat videosoittimet tukevat AVI-tiedostoja. Huono uutinen on, että videosoitin ei ehkä tue tiettyä AVI-tiedostoa, jota yrität avata.

Tämä johtuu siitä, että AVI on säilömuoto, joka sisältää ääni- ja videotietoja, jotka on koodattu äänen tai videon avulla koodekki. Koska AVI-tiedostoon tallennettu media voidaan koodata käyttämällä yhtä useista erilaisista mediakodekkeista, on mahdollista, että soittimesi ei tue AVI-tiedoston käyttämiä koodekkeja.

Siksi saatat huomata, että voit avata joitain AVI-tiedostoja ilman ongelmia, kun taas muut AVI-tiedostot eivät avaudu lainkaan. Voit myös avata videotiedoston, jossa ääni toistetaan, mutta videota ei ole. Näin tapahtuu, kun mediasoitin tukee audiokoodekkia, mutta ei videokoodekkia. Jos soittimesi tukee videokoodekkia, mutta ei äänikoodekkia, video toistetaan, mutta ääntä ei kuulu.

Joten miten voin avata AVI-tiedostoja?

AVI-tiedostoja voidaan toistaa vain, jos oikeat koodekit on asennettu. Siksi saatat joutua asentaa lisää koodekkeja tai koodekkeja tiettyjen AVI-tiedostojen toistamiseksi. Voit tarkistaa ohjelmia, kuten VideoInspector, GSpot ja MediaInfo, mitä koodekkeja AVI-tiedosto käyttää. Sitten voit etsiä koodekkeja verkosta ja download tarvitsemasi. Suurin osa koodekeista on vapaasti saatavilla ja mukana tulee asennusohjelma, joka asentaa koodekit valitsemallesi mediasoittimelle.

Kun oikeat koodekit on asennettu, sinun pitäisi pystyä avaamaan ja toistamaan videotiedostot, joita ei aiemmin avattu. Vaihtoehtoisesti voit yrittää ladata ja asentaa muita mediasoittimia, joiden mukana saattaa olla oikeat koodekit. Luettelo videoiden toisto-ohjelmista on osoitteessa Video-soittimet sivu.

Päivitetty: kesäkuu 15, 2011