Etusivu : tiedostotyypit : WAD-tiedosto

.WAD Tiedostopääte

Tiedostotyyppi 1Doom WAD-tiedosto

Kehittäjäid Software
Suosio
KategoriaPelitiedostot
muodostuu

Binaarinen

Tämä tiedosto tallennetaan binaarimuodossa, joka vaatii tietyn ohjelman lukemaan sen sisällön.

Mikä on WAD-tiedosto?

Doomin ja Doom II: n käyttämät pelitiedostot sekä muut alkuperäistä Doom-moottoria käyttävät ensimmäisen persoonan ampumapelit; sisältää tietoja, kuten spritit (grafiikat), tasotiedot ja kohteet; käytetään alkuperäisen pelisisällön sekä pelimuutosten tallentamiseen.

Lisätietoja

WAD-muoto on luokiteltu kahteen luokkaan: 1) IWAD ("sisäinen WAD") ja 2) PWAD ("Patch WAD"). IWAD-tiedostotyyppiä käytetään ydinsisällön lataamiseen, ja PWAD-tiedostoja käytetään valinnaisten tietojen lisäämiseen peliin.

Doomin suosion ja WAD-tiedostojen mukautettavuuden vuoksi WAD-muodosta tuli yksi tunnetuimmista ja yleisimmin käytetyistä pelidatatiedostomuodoista. Yhteisön pelaajat kehittivät tuhansia modeja käyttämällä WAD-tiedostoja Doomille ja muille peleille. Koska Doom ja Doom II julkaistiin 1990-luvulla, formaattia ei kuitenkaan käytetä yhtä yleisesti kuin aiemmin.

Alkuperäinen WAD-muoto, johon viitataan nimellä WAD1, kehittyi seuraaviksi muodoiksi, joihin kuuluvat WAD2 ja WAD3. Näiden versioiden soveltamisalaa rajoitettiin sisällyttämään vain pelin tekstuurit ja niitä käytettiin Quake ja Half-Life. Quake WAD -tekstitiedostoja voidaan muokata ohjelmilla, kuten Wally.

LATAA
Avaa yli 300 tiedostomuotoa File Viewer Plus -sovelluksella.
Ohjelmat, jotka avaavat WAD-tiedostoja
Päivitetty 12 / 14 / 2018

Tiedostotyyppi 2Nintendo Wii -pelin datatiedosto

Kehittäjänintendo
Suosio
KategoriaPelitiedostot
muodostuu

Binaarinen

Tämä tiedosto tallennetaan binaarimuodossa, joka vaatii tietyn ohjelman lukemaan sen sisällön.

.WAD-tiedostoyhdistelmä 2

Nintendo Wii -pelikonsolin käyttämä datatiedosto; sisältää Wii-kanavien, järjestelmävalikkojen tai laiteohjelmistopäivitysten asentamiseen tarvittavat tiedot; käytetään usein virtuaalikonsolipelien (VC) alkuperäisten kopioiden asentamiseen.

Lisätietoja

HUOMAUTUS: "Homebrew" Wii -kehittäjät käyttävät WAD-tiedostoja myös pelien asentamiseen ja pelaamiseen.

Ohjelmat, jotka avaavat WAD-tiedostoja
Windows
Delfiini
Wad-studio
unikko
Delfiini
Linux
Delfiini
Päivitetty 10 / 6 / 2014

Tietoja WAD-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on tiedosto. * .Wad-jälkiliitteellä ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on tutkinut ja vahvistanut kaikki tällä sivulla luetellut tiedostotyypit, tiedostomuotojen kuvaukset ja ohjelmistot. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.