Etusivu : Opetusohjelmat : Video

Viisi tapaa ottaa kuvakaappaus macOS: ssa

Vaiheittaiset ohjeet

1. Ota kuvakaappaus koko näytöstäsi

Osastot Komento+siirtyminen+3 tallentaa kuvakaappauksen koko näytöstä a . PNG tiedosto työpöydällesi. Ennen kuin macOS tallentaa tiedoston, kuvakaappauksen pikkukuva näkyy oikeassa alakulmassa. Tämä ominaisuus otettiin käyttöön macOS Mojavessa (10.14). Jos napsautat pikkukuvaa, voit merkitä, rajata ja jakaa kuvakaappauksesi. Kun napsautat Valmis, kuvakaappaus tallennetaan työpöydällesi.

HUOMAUTUS: Jos haluat liittää kuvakaappauksen sähköpostiin tai asiakirjaan, pidä painettuna Ohjaus jossa Komento+siirtyminen+3 pikanäppäin kopioida se leikepöydälle sen sijaan, että tallennat sen tiedostona. Sitten voit liittää sen asiakirjaasi.

2. Ota kuvakaappaus valitusta alueesta

Osastot Komento+siirtyminen+4ja vedä sitten kohdistin kaapattavan alueen päälle. Tallenna kuvakaappaus päästämällä hiiri irti (tai peruuta painamalla Esc-näppäintä).

Ota kuvakaappaus ikkunasta painamalla Komento+siirtyminen+4, jonka jälkeen Välilyönti. Kohdistimesta tulee kamerakuvake, jonka avulla voit napsauttaa ja kaapata tiettyä ikkunaa.

HUOMAUTUS: macOS tallentaa Windowsin kuvakaappaukset oletusarvoisesti varjostimella. Jos haluat kaapata ikkunan ilman varjoa, pidä painettuna Vaihtoehto kun napsautat ikkunaa.

3. Ota kuvakaappaus kuvakaappauspalkin avulla

Osastot Komento+siirtyminen+5 avata kuvakaappaustyökalurivi. Tämä pikakuvake otettiin käyttöön macOS Mojavessa ja tarjoaa kolme kuvakaappausvaihtoehtoa ja kaksi videotallennusvaihtoehtoa. Voit valita, mihin tallennat . PNG kuvakaappaus tai .MOV videotallennus.

4. Ota kuvakaappaus MacBook Pro -kosketuspalkista

Jos käytät Macia, jossa on Touch Bar, voit kirjoittaa Komento+siirtyminen+6 kaapata kuvakaappaus koko kosketuspalkista, joka tallennetaan työpöydälle.

5. Ota kuvakaappaus Applen esikatselun avulla

Kun Esikatselu on auki, valitse Tiedosto → Ota näyttökuva ja valitse yksi kolmesta vaihtoehdosta. Kuvakaappauksen ottamisen jälkeen kuva avautuu suoraan esikatselussa. Voit sitten tallentaa kuvakaappauksen (Tiedosto → Tallenna) muussa muodossa kuin PNG, kuten .HEIC, JPEGtai . PDF.

Päivitetty: toukokuu 10, 2019