Q: Miksi WINMAIL.DAT-tiedosto liitetään joihinkin sähköpostiviesteihini?

A: - Winmail.dat- tiedosto sisältää Microsoft Outlookin ja Microsoft Mail for Windows -ohjelman lähettämien sähköpostiviestien muotoilutiedot. Se tallentaa rikkaan tekstin (RTF) muotoilutiedot, jotka Microsoft Exchange- ja Outlook-sähköpostiohjelmat tunnistavat. Jos vastaanottajan sähköpostiohjelma pystyy lukemaan Winmail.dat-tiedot, liite on näkymätön eikä käyttäjä näe sitä. Jos sähköpostiohjelma ei kuitenkaan tunnista tiedostoa, se näkyy liitteenä nimeltä "Winmail.dat-."

Lisätietoja Winmail.dat- tiedostoja, katso .MITÄ tiedostopääte merkintä.

Koska winmail.dat-tiedosto ei sisällä todellisia viestitietoja, se voidaan jättää huomioimatta tai poistaa. Jos sähköpostiohjelma ei tunnista tiedostoa, sillä ei ole käyttöä. Jos kuitenkin haluat nähdä, mitä tietoja winmail.dat-tiedosto sisältää, WinMail Decoder Pro ohjelma voi purkaa ja poimia tietoja winmail.dat-liitteistä.

Estetään WINMAIL.DAT-tiedostojen lähettäminen sähköpostiviestien kanssa

Varmistaa Winmail.dat- tiedostoja ei lähetetä sähköpostiviestien mukana, voit käyttää pelkkää tekstiä. Valitse tämä asetus ensin Työkalut → Asetukset ... Outlookissa alla olevan kuvan mukaisesti.

Outlook-asetukset

Valitse seuraavassa ikkunassa Mail-formaatti välilehti. Lopuksi, missä sanotaan, Kirjoita tässä viestimuodossavalitse Plain Text, napsauta sitten OK. Viestisi lähetetään nyt pelkkänä tekstinä ilman Winmail.dat-tiedostoa.

Jos haluat estää RTF-viestien lähettämisen tietyille käyttäjille (kuten niille, jotka valittavat winmail.dat-liitteistä), voit poistaa RTF-muotoilun heille lähetetyistä viesteistä Outlookin henkilökohtaisen osoitekirjan avulla. Valitse ensin Työkalut → Osoitekirja ... kuten alla.

Näytä piilotetut tiedostot

Sitten, missä sanotaan "Näytä nimet," klikkaus Henkilökohtainen osoitekirja. Valitse henkilö ja valitse sitten Tiedosto → Ominaisuudet. Napsauta sitten SMTP-pääjohtaja välilehti ja poista valinta "Lähetä aina tälle vastaanottajalle Microsoft Exchange -tekstimuodossa"-valintaruutu. Valitse lopuksi OK tallentaa muutokset. Viestisi lähetetään nyt tekstimuodossa kyseiselle vastaanottajalle, mikä tarkoittaa Winmail.dat tiedostoa ei liitetä.

Päivitetty: kesäkuu 20, 2011