Etusivu : Ohjekeskus : Vastaukset

Q: Mihin Android tallentaa sovelluksia laitteelleni?

A: Android tallentaa yleensä asennetut sovellukset (.apk tiedostot) seuraavaan hakemistoon:

/ data / sovellus /

Näissä hakemistoissa olevat sovellukset käyttävät nimeämiskäytäntöä sovelluskehittäjän määrittelemän yksilöllisen paketin nimen mukaan. Esimerkiksi, jos sovelluksen paketin nimi on com.esimerkki.MyApp, sitten sovellus tallennetaan seuraavaan hakemistoon:

/data/app/com.example.MyApp/

Ellei sinulla ole juurtunutta (tai "jailbroken") laitetta, et näe tämän hakemiston sisältöä ja se näyttää olevan tyhjä. Tämä johtuu siitä, että Android ei salli pääsyä tähän sijaintiin tiedostojärjestelmä. Android käyttää / data / sovellus / hakemistoon sovellustietojen hallintaa varten, ja tiedostojen väärentäminen tässä sijainnissa voi aiheuttaa ongelmia. Alla on esimerkkikuva kuvakaappauksesta / data / sovellus / hakemisto laitteella, jolla on pääkäyttäjän oikeudet:

Android-datasovellushakemisto

Jos mietit, mitä ".odex" -tiedostot ovat, ne ovat tiedostoja, jotka Android luo optimoidakseen sovellusten käynnistyslatausprosessin. Voit lukea lisää tästä tiedostotyypistä .ODEX tiedostopääte sivu.

Vaikka / data / sovellus / on yleisin asennettujen sovellusten sijainti, siellä on myös muita hakemistoja, joita käytetään sovellusten tallentamiseen. Eri sovellukset voidaan asentaa eri paikkoihin. Tässä on joitain muita mahdollisia hakemistoja asennetuille sovelluksille:

  • / system / app / - Sisältää esiasennetut järjestelmäsovellukset
  • / data / asec / - Tallentaa ulkoisesta muistista luodut suojatut sovellukset
  • / data / app-private - Sisältää kolmannen osapuolen suojaamia sovelluksia

Sovellukset voivat myös tuottaa tietoja käytettäväksi runtime. Esimerkiksi sovellus voi luoda tietokantatiedoston, joka tallentaa suosikit tai äskettäin katsotut kohteet. Näiden sovellusten tiedot voidaan tallentaa seuraaviin hakemistoihin:

  • / Data / data /
  • / mnt / sdcard / Android / data /
Nämä hakemistot käyttävät myös Android-pakettien nimeämiskäytäntöä. Esimerkiksi, /data/data/com.example.MyApp on MyAppin tallentamien tietojen sijainti.

Päivitetty: toukokuu 13, 2015