Q: Mikä on DVD-levyn VIDEO_TS-kansion tarkoitus?

A: Kun lisäät videon DVD tietokoneeseen, voit avata DVD-levyn ja tarkastella sisältöä aivan kuten kiintolevyn kansio. Useimmilla video-DVD-levyillä on kaksi kansiota juurihakemistossa - AUDIO_TS että VIDEO_TS. Nämä nimet ovat lyhenne sanoista "äänensiirtovirta" ja "videonsiirtovirta".

- AUDIO_TS kansiota käytetään äänitietojen tallentamiseen DVD-äänilevyille. Jos DVD-levy sisältää vain videosisältöä, AUDIO_TS-kansio on tyhjä. Siksi useimmilla DVD-levyillä on tyhjä AUDIO_TS-kansio.

- VIDEO_TS kansio sisältää kaikki DVD: n videotiedot ja toistotiedot. Tyypillinen VIDEO_TS-kansio voi näyttää jotain alla olevalta kansiolta:

VIDEO_TS-kansion sisältö

- .VOB (videoobjekti) -tiedostot sisältävät suurimman osan DVD-tiedoista. Tämä sisältää todelliset video- ja äänitiedot sekä tekstitykset, lisä katselukulmat ja muut videoihin liittyvät tiedot. VOB-tiedostot voivat olla enintään 1 Gt: n kokoisia, minkä vuoksi video-DVD: n luomiseen tarvitaan usein useita VOB-tiedostoja. Jotkut ohjelmat voivat poimia videotietoja VOB-tiedostoista tai toistaa videotiedot suoraan.

- .IFO (tieto) -tiedostot sisältävät perustiedot DVD-levystä ja vastaavista VOB-tiedostoista. Tämä sisältää mitä tietoja tulisi ladata, kun DVD asetetaan ensimmäisen kerran, missä DVD-luvun merkinnät sijaitsevat ja mitä DVD-komentoja käyttäjä voi syöttää.

- .BUP (varmuuskopio) tiedostot ovat tarkkoja kopioita IFO-tiedostoista. Toimivat varmuuskopioina, jos alkuperäiset IFO-tiedostot vioittuvat eikä niitä voi lukea. Koska DVD-levyä ei voi toistaa ilman kelvollisia tietotiedostoja, BUP-tiedostot vähentävät pienen virheen tai levyn naarmuuntumisen vaaraa tuhota DVD-levy.

Päivitetty: kesäkuu 15, 2011