Q: Kuinka voin asentaa APK-tiedoston Android-laitteelleni?

A: Yksi eroista Android käyttöjärjestelmä ja Applen iOS on, että Android antaa sinun asentaa vapaasti kolmannen osapuolen sovellukset. Vaikka Google Play -kaupasta ladatut sovellukset asennetaan automaattisesti, sovellus asentajat Google Playn ulkopuolella ladatut tiedostot tallennetaan nimellä .apk tiedostot ja ne on asennettava manuaalisesti.

Kun lataat APK-tiedoston, Android-käyttöjärjestelmä tunnistaa sen automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että voit avata APK-tiedoston yksinkertaisesti napauttamalla tiedostoa ikoni Android-laitteellasi. Vahvistamattoman sovelluksen asentamiseksi joudut kuitenkin joutumaan muuttamaan sovellusta oletusarvo Android-laitteen suojausasetukset, jotta kolmansien osapuolten sovellukset voidaan asentaa.

Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos haluat asentaa sovelluksia, joita ei ole saatavana Google Playsta (aiemmin Android Market). Se on hyödyllinen myös, jos omistat Android-laitteen, joka ei täytä Googlen yhteensopivuusvaatimuksia, tai jos haluat asentaa oman mukautetun sovelluksen.

TÄRKEÄÄ: Asenna sovelluksia vain luotettavista lähteistä.

Sallitaan APK-tiedostojen asennus

APK-tiedoston asentamiseksi sinun on ensin sallittava Android-laitteesi asentaa sovelluksia tuntemattomista lähteistä. Voit tehdä tämän seuraamalla seuraavia vaiheita:

1. Avaa Asetukset-näyttö (napauta jakoavainkuvaketta aloitusnäytössä).

Android-asetusnäyttö

2. Napauttaa turvallisuus ja sinut viedään Androidin suojausasetusten näyttöön.

Salli asennus tuntemattomista lähteistä

3. Napauta valintaruutua Tuntemattomat lähteet -kohdan vieressä, jossa lukee "Salli sovellusten asentaminen tuntemattomista lähteistä". Näkyviin tulee valintaikkuna, joka ilmoittaa tuntemattomien sovellusten asentamiseen liittyvistä riskeistä. Napauta OK vahvistaaksesi, että haluat sallia tämän ominaisuuden.

Asennus tuntemattomien lähteiden varoituksesta

4. Kun olet valinnut tämän valintaruudun, voit asentaa sovelluksia APK-tiedostoista tarvitsematta käydä Google Play -kaupassa.

Tuntematon lähde -valintaruutu valittuna

APK-tiedoston asentaminen

APK-tiedostot voidaan ladata verkosta tai tallentaa sähköpostin liitteinä. Jos saat APK-tiedoston sähköpostitse ja haluat asentaa sen, napsauta vain liitettä ja napauta install asentaaksesi sovelluksen tablet-laitteellesi tai älypuhelimeesi. Jos olet ladannut APK-tiedoston verkosta, löydät sen Lataukset-kansiostasi (Sovellukset ja widgetit → Lataukset). Alla olevassa esimerkissä Lataukset-kansio sisältää kutsutun sovelluksen Tosiasia. APK.

Ladattu APK-tiedosto

Napauta vain APK-tiedostoa aloittaaksesi asennuksen. Sinua saatetaan pyytää antamaan tietyt oikeudet asennusprosessin loppuun saattamiseksi. Kun APK-tiedosto on purettu ja asennettu onnistuneesti, sinun pitäisi nähdä alla olevan kaltainen vahvistusviesti.

Sovellus asennettu

Voit nyt käyttää äskettäin asennettua sovellusta aloitusnäytöltä.

Päivitetty: elokuu 14, 2013