Q: Mitä äänitiedostomuotoa käytetään CD-äänitiedostoihin?

A: Audio CD Ääni-CD-levyt käyttävät erityisesti CD-soittimille tarkoitettua äänimuotoa.

Siksi CD-ääniraitojen äänimuoto ei korreloi suoraan tietokoneen äänitiedostotyyppiin. On kuitenkin olemassa kaksi tiedostomuotoa, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin CD-äänimuoto, koska ne tukevat samaa näytteenotto nopeus ja bittisyvyys. Nämä ovat WAVE (WAV) ja AIFF (.AIF) -muodot.

WAVE ja AIFF ovat kaksi äänimuotoa, jotka tukevat 44.1 KHz: n 16-bittistä stereoääntä, joka on ääni-CD-levyjen käyttämä standardi äänimääritys. Ne on koodattu myös pulssikoodimodulaatiolla (PCM), joka on sama koodaus kuin CD-ääniraidat. Siksi WAV- ja AIF-tiedostot voidaan helposti muuntaa ääniraidoiksi, kun ne poltetaan CD-levylle.

WAVE- ja AIFF-muodot ovat hyvin samankaltaisia, mutta niissä käytetään eri tiedostotunnisteita. Koska otsikot irrotetaan, kun äänidata muunnetaan CD-ääneksi, molemmat tiedostotyypit ovat hyvä valinta ääni-CD-levyjen luomiseen.

WAVE-tiedostot ovat yleisempiä Windows-tietokoneissa, kun taas AIFF-tiedostot ovat yleisempiä Mac-tietokoneissa. Koska AIFF-muoto on niin samanlainen kuin ääni-CD-muoto, ääni-CD-levyn raidat näkyvät tosiasiallisesti AIFF-tiedostoina, kun lataat ääni-CD: n Maciin. Tämä tarkoittaa, että voit kopioida raidat kiintolevylle yksinkertaisesti vetäminen ne CD-ikkunasta omaan pöytä-. Alla on esimerkki ääni-CD-ikkunasta Mac OS X: ssä.

Macintosh Audio CD -ikkuna

Windowsissa CD-ääniraidat näkyvät muodossa .cda tiedostot. Nämä ovat pikavalintoja CD-levyn kappaleisiin, jotka eivät sisällä äänidataa. Sen sijaan CDA-tiedostot ohjaavat tietokonetta, mikä ääniraita toistetaan CD: llä. Siksi, jos vedät CDA-tiedoston työpöydälle, se tuottaa vain pikakuvakkeen. Jos haluat tuoda ääntä CD-levyltä, sinun on käytettävä ohjelmaa, kuten Windows Media Player tai iTunes. Kun sama CD kuin edellinen asetetaan Windows-tietokoneeseen, seuraava ikkuna tulee näkyviin.

Windows Audio CD -ikkuna

Suurin osa ääniohjelmista, mukaan lukien iTunes ja Windows Media Player, voivat polttaa muita äänitiedostotyyppejä WAVE- ja AIFF-tiedostojen lisäksi CD-levyille. Laatu ei kuitenkaan välttämättä ole yhtä hyvä, koska tiivistetty muoto on muunnettava pakkaamattomaan muotoon. Vaikka äänenlaatu ei saisi olla huonompi kuin alkuperäinen pakattu ääni, se ei parane, kun se muunnetaan CD-laatuiseksi ääneksi.

Siksi, jos haluat korkeimman mahdollisen tarkkuuden ääni-CD: lläsi, on parasta polttaa WAVE- tai AIFF-tiedostot. Sillä ei kuitenkaan voi olla paljon eroa, kunhan sinulla on korkealaatuisia pakattuja äänitiedostoja. Nykypäivän edistyneellä äänenpakkauksella algoritmit, useimmat ihmiset eivät osaa erottaa pakattuja ja pakkaamattomia äänitiedostoja.

Päivitetty: kesäkuu 15, 2011