Etusivu : tiedostotyypit : TXT-tiedosto

. TXT Tiedostopääte

TiedostotyyppiPelkkä tekstitiedosto

KehittäjäN / A
Suosio
3.9 (1392 Äänet)
KategoriaTekstitiedostot
muodostuuteksti

Mikä on TXT-tiedosto?

TXT-tiedosto on vakioteksti, joka sisältää muotoilematonta tekstiä. Se tunnistaa kaikki tekstinmuokkaus- tai tekstinkäsittelyohjelmat, ja useimmat muut ohjelmat voivat myös käsitellä sen. TXT-tiedostot luodaan ja avataan usein Microsoft Notepadilla ja Apple TextEditillä.

Lisätietoja

Näyttökuva .txt-tiedostosta Microsoft Muistiossa

TXT-tiedosto on auki Microsoft Notepadissa

TXT-tiedostot ovat hyödyllisiä tietojen tallentamiseen pelkkään tekstiin ilman erityistä muotoilua perusfonttien ja kirjasintyylien lisäksi. Tiedostoa käytetään yleisesti muistiinpanojen, ohjeiden ja muiden vastaavien asiakirjojen tallentamiseen, joiden ei tarvitse näkyä tietyllä tavalla. Jos haluat luoda asiakirjan, jolla on enemmän muotoiluominaisuuksia, kuten raportti, uutiskirje tai jatka, kannattaa . Docx tiedosto, jota suosittu Microsoft Word -ohjelma käyttää.

Jos sinulla on tietokone, jossa on Windows, Muistio ja Wordpad toimitetaan käyttöjärjestelmän (OS) mukana ja niiden avulla voit luoda ja muokata TXT-tiedostoja. Jos sinulla on tietokone, jossa on macOS (OS X), TextEdit toimitetaan käyttöjärjestelmän mukana ja on hyvä valinta TXT-tiedostojen luomiseen ja muokkaamiseen.

HUOMAUTUS: Erilaiset laitteistot, kuten älypuhelimet ja Amazon Kindle, sekä verkkoselaimet, kuten Chrome ja Firefox, tunnistavat myös pelkkää tekstiä sisältävät tiedostot.

Yleiset TXT-tiedostonimet

Uusi tekstidokumentti.txt - Oletustiedostonimi Microsoft Windows antaa pikavalikon kautta luotuille uusille tekstidokumenteille (napsauta hiiren kakkospainikkeella työpöytää ja valitse Uusi → tekstidokumentti).

README.txt - Ohjelmistojen asentajien yleisesti mukana oleva tekstitiedosto, joka tarjoaa tietoja ohjelmistosta. Käyttäjien tulisi lukea tämä tiedosto usein ennen ohjelmiston käyttöä.

Ohjelmat, jotka avaavat TXT-tiedostoja
Päivitetty 3 / 21 / 2019

Tietoja TXT-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .txt-pääteinen tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Plain Text -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.