Etusivu : tiedostotyypit : PLIST-tiedosto

.LISTA Tiedostopääte

TiedostotyyppiMac OS X: n ominaisuusluettelotiedosto

Kehittäjäomena
Suosio
3.9 (101 Äänet)
KategoriaAsetustiedostot
muodostuuTeksti ja binaari

Mikä on PLIST-tiedosto?

PLIST-tiedosto on asetustiedosto, joka tunnetaan myös nimellä "ominaisuustiedosto", jota macOS-sovellukset käyttävät. Se sisältää eri ohjelmien ominaisuudet ja kokoonpanoasetukset. PLIST-tiedostot on muotoiltu XML-muodossa ja perustuvat Applen Core Foundation DTD -ohjelmaan.

Lisätietoja

Näyttökuva .plist-tiedostosta Apple Xcode 9: ssä

PLIST-tiedosto auki Apple Xcode 9: ssä

PLIST-tiedostot voidaan tallentaa teksti- tai binaarimuodossa. Tekstipohjaiset asiakirjat ja niitä voidaan muokata tekstieditorilla. Käyttäjän ei kuitenkaan yleensä tarvitse muokata niitä, koska vastaavat ohjelmat muokkaavat niitä tarpeen mukaan.

Kehittäjä voi luoda ja muokata sovellusten mukana toimitettuja omaisuusluettelotiedostoja Applen omaisuusluettelon muokkausohjelmalla, joka sisältyy Apple Developer Tools -sovellukseen. Ne voidaan myös avata ja muokata kolmannen osapuolen PLIST-muokkausohjelmalla.

HUOMAUTUS: Voit muuntaa PLIST-tiedostoja XML- ja binaarimuodoista käyttämällä plutil komentorivityökalu:

  • Binaarinen XML: ään: plutil -convert xml1 file.plist
  • XML binaariksi: plutil -convert binary1 file.plist
Yleiset PLIST-tiedostonimet

Info.lista - Mac OS X -sovellusten ensisijainen ominaisuusluettelo, joka sijaitsee /Sisällys/ hakemiston .SOVELLUS nippu. Voit tarkastella tätä tiedostoa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sovellustiedostoa, valitsemalla "Näytä paketin sisältö" ja avaamalla Sisältö-kansio.

Ohjelmat, jotka avaavat PLIST-tiedostoja
Päivitetty 11 / 16 / 2017

Tietoja PLIST-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .plist-jälkiliitteellä varustettu tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on tutkinut ja vahvistanut erikseen tällä sivulla luetellut Mac OS X -ominaisluettelotiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac- ja Windows-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.