Etusivu : tiedostotyypit : LNK-tiedosto

.lnk Tiedostopääte

TiedostotyyppiWindowsin tiedostopikakuvake

KehittäjäMicrosoft
Suosio
4.2 (1600 Äänet)
KategoriaJärjestelmätiedostot
muodostuuBinaarinen

Mikä on LNK-tiedosto?

LNK-tiedosto on pikakuvake tai "linkki", jota Windows käyttää viitteenä alkuperäiseen tiedostoon, joka on samanlainen kuin Macintosh-alustan alias. Se sisältää pikakuvakkeen kohdetyypin, sijainnin ja tiedostonimen sekä ohjelman, joka avaa kohdetiedoston, ja valinnaisen pikanäppäimen. Tiedosto voidaan luoda Windowsissa napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Luo pikakuvake".

Lisätietoja

LNK-tiedostoissa käytetään yleensä samaa kuvaketta kuin kohdetiedostossaan, mutta lisää pieni käpristynyt nuoli osoittamaan, että tiedosto osoittaa toiseen sijaintiin. Kun kaksoisnapsautetaan, pikakuvake toimii täsmälleen samalla tavalla kuin jos käyttäjä napsauttaisi alkuperäistä tiedostoa.

LNK-tiedostot, joissa on pikakuvakkeita ohjelmaan (. EXE tiedosto) voi määrittää määritteet ohjelman suoritukselle. Määritä määritteet napsauttamalla pikakuvaketta hiiren kakkospainikkeella, valitsemalla Ominaisuudet ja muokkaamalla Kohde-kenttää.

Windowsin LNK-tiedostot eivät näytä ".lnk" -tiedostotunnistetta, vaikka "Piilota tunnettujen tiedostotyyppien laajennukset" -kansion katseluominaisuus ei ole valittuna. Vaikka sitä ei suositella, käyttäjät voivat sallia sen näyttämisen muokkaamalla "NeverShowExt" -ominaisuutta Windowsin HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile -rekisterimerkinnässä.

Lue lisää Windowsin pikavalinnoista tiedosto.info-sivustolta Ohjekeskus.

HUOMAUTUS: LNK-tiedostoyhdistelmän muutokset voivat aiheuttaa Windowsin työpöydän kuvakkeiden odottamattoman muutoksen tai katoamisen. Voit käydä ohjekeskuksessa ohjeiden saamiseksi korjata Windowsin kuvakkeet.

Ohjelmat, jotka avaavat LNK-tiedostot
Päivitetty 3 / 20 / 2018

Tietoja LNK-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .lnk-pääteinen tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Windows File Shortcut -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows- ja Linux-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.