Etusivu : tiedostotyypit : ISO-tiedosto

.ISO Tiedostopääte

Tiedostotyyppi 1Levyn kuvatiedosto

KehittäjäN / A
Suosio
4.2 (704 Äänet)
KategoriaLevytiedostot
muodostuuBinaarinen

Mikä on ISO-tiedosto?

ISO-tiedosto on yleinen CD- tai DVD-levy levyn kuva ISO-9660-standardiin perustuva muoto. Se sisältää tarkan kopion alkuperäisen levyn tiedoista, joka sisältää levylle tallennetut tiedot sekä tiedostojärjestelmän tiedot, kuten hakemistorakenteet, tiedostomääritteet ja käynnistyskoodin. ISO-tiedostoja käytetään usein CD- ja DVD-levyjen kopioiden tekemiseen.

Lisätietoja

ISO-tiedostot ovat hyödyllisiä kopioimalla tai varmuuskopioimalla CD- ja DVD-levyjä, koska ne kopioivat jokaisen datan tarkasti levyltä. Tämä on erilainen kuin kaikkien tiedostojen kopioiminen levyltä, koska levyn otsikkotiedot menetetään kopiointiprosessin aikana. ISO-tiedostoa voidaan käyttää levyn palauttamiseen alkuperäiseen versioon.

Windows 7 sisältää apuohjelman nimeltä Windows Disc Image Burner, joka voi polttaa ISO-kuvia CD- ja DVD-levyille. Apuohjelma sijaitsee WindowsSystem32 hakemistossa ja sillä on tiedostonimi isoburn.exe.

HUOMAUTUS: Jotkin ISO-tiedostot voidaan ladata Sony PSP: llä käyttämällä Fast Loader -apuohjelmaa.

Ohjelmat, jotka avaavat ISO-tiedostoja
Päivitetty 7 / 17 / 2018

Tiedostotyyppi 2Arbortext IsoDraw -asiakirja

KehittäjäPTC
Suosio
4.0 (98 Äänet)
KategoriaCAD-tiedostot
muodostuuN / A

.ISO-tiedostoyhdistelmä 2

CAD-piirustus, jonka on luonut Arbortext IsoDraw, ohjelma, jota käytetään 2D-teknisten kuvien luomiseen; käytetään usein osaluetteloiden, huolto-oppaiden ja asennusohjeiden piirustusten tallentamiseen; voidaan käyttää tuotujen 3D-piirustusten tasoittamiseen 2D-muotoon tulostusta ja julkaisua varten.

Lisätietoja

Arbortext IsoDraw -kuvitukset voidaan tallentaa myös .ISOZ pakattu muoto pienentää asiakirjan kokoa jaettavaksi sähköpostilla.

Ohjelmat, jotka avaavat ISO-tiedostoja
Päivitetty 2 / 25 / 2012

Tiedostotyyppi 3PlayStation 2: n ROM-tiedosto

KehittäjäN / A
Suosio
3.9 (42 Äänet)
KategoriaLevytiedostot
muodostuuBinaarinen

.ISO-tiedostoyhdistelmä 3

ROM-tiedosto, joka sisältää täydellisen kopion PlayStation 2 -pelistä otetuista tiedoista; käytetään usein varmuuskopioiden tekemiseen PS2-peleistä; voidaan avata PlayStation 2 (PS2) -emulaattorilla, kuten PCSX2.

Lisätietoja

Voit avata ISO-tiedoston PCSX2: lla vetämällä ja pudottamalla tiedoston sovellukseen asentamatta levykuvaa. Voit myös valita CDVD → Iso-valitsin → Selaa, siirry tiedostoon ja napsauta avoin. PCSX2: n käyttöä varten sinun on "tyhjennettävä" Basic Input Output System (BIOS) -tiedostot PS2-konsolilta. Muiden PS2-konsolien BIOS-tietojen käyttö on laitonta.

HUOMAUTUS: Suuren tiedostokoonsa vuoksi PS2 ISO -pelitiedostot voivat olla pakattuja. Pakatuilla ISO-tiedostoilla voi olla erilainen tiedostotunniste, kuten .7Z, joka ilmoittaa tiedostokoon pienentämiseen käytetyn pakkauksen tyypin.

Ohjelmat, jotka avaavat ISO-tiedostoja
Windows
PCSX2
Linux
PCSX2
Päivitetty 7 / 10 / 2014

Tiedostotyyppi 4Wii-pelin ROM-tiedosto

KehittäjäN / A
Suosio
2.5 (4 Äänet)
KategoriaLevytiedostot
muodostuuBinaarinen

.ISO-tiedostoyhdistelmä 4

ISO-tiedosto on ROM tiedosto, joka sisältää täydellisen kopion Nintendo Wii -pelistä otetuista tiedoista. Nintendo Wii voi käyttää sitä emulator, kuten Dolphin Emulator, pelaamaan peliä. ISO-tiedostoja voidaan käyttää myös pelin varmuuskopion tallentamiseen.

Lisätietoja

Koska ISO-tiedostot tallentavat tyypillisesti Wii-pelin tarkan, pakkaamattoman 1: 1-kopion, ne ovat usein kooltaan erittäin suuria. Monet ISO-tiedostot on pakattu ja niillä voi olla erilainen tiedostotunniste, kuten .ZIP or .7Z, joka ilmoittaa tiedostokoon pienentämiseen käytetyn pakkauksen tyypin. Voit purkaa ISO-tiedoston arkistosta purkutyökalulla, kuten 7-Zip, Corel WinZip tai Apple Archive Utility.

HUOMAUTUS: Wii-pelejä sisältävien ISO-tiedostojen lataaminen on laitonta. Wii-pelejä kannattaa pudottaa vain omistamiltasi levyiltä ISO-tiedostoihin.

Ohjelmat, jotka avaavat ISO-tiedostoja
Windows
Delfiini
unikko
Delfiini
Linux
Delfiini
Päivitetty 3 / 6 / 2019

Tietoja ISO-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .iso-pääteinen tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on tutkinut ja vahvistanut kaikki tällä sivulla luetellut tiedostotyypit, tiedostomuotojen kuvaukset ja ohjelmistot. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.