Etusivu : tiedostotyypit : ICO-tiedosto

. ICO Tiedostopääte

TiedostotyyppiKuvaketiedosto

KehittäjäMicrosoft
Suosio
4.1 (82 Äänet)
KategoriaJärjestelmätiedostot
muodostuuBinaarinen

Mikä on ICO-tiedosto?

ICO-tiedosto sisältää ikoni, jota käytetään tyypillisesti Windows-ohjelmaan, tiedostoon tai kansioon. Se tallentaa yhden tai useamman kuvan erikokoisiksi, jotta ne voidaan skaalata asianmukaisesti niiden käytöstä riippuen. ICO-tiedostot ovat samanlaisia ​​kuin .CUR tiedostot, joita käytetään myös Windowsissa, ja .ICNS tiedostot, joita käytetään macOS: ssa.

Lisätietoja

Näyttökuva .ico-tiedostosta File Viewer Plus 2: ssa

ICO-tiedosto on avattu File Viewer Plus 2: ssa

Kaikki Windowsin suoritettavien tiedostojen kuvakkeet tallennetaan ICO-muodossa. Windows ICO -tiedostot tallentavat tyypillisesti kuvia, jotka vaihtelevat välillä 16x16 - 256x256. Vanhemmissa ICO-tiedostoissa on vain 48x48-kokoisia kuvia, jotka Windows oli aiemmin suositellut. Useimmissa uudemmissa kuvakkeissa on kuitenkin kuvia, joiden koko on enintään 256 x 256, jotta korkeammat näytöt voidaan sijoittaa DPI.

Jokainen kuva ICO-tiedostosta, jossa on alle 32 bittiä värisyvyyttä, tallentaa kaksi bittikarttaa: 1) AND-bittikartta - kuvamaski (joka määrittää, mikä kuvakkeen osa on läpinäkyvä) ja 2) XOR-bittikartta - sisältää kuvakkeen, joka on kartoitettu kuvan peitteelle. Kuvat, joissa on 32 bittiä väriä, ovat 24-bittisiä kuvia, joissa on 8-bittiset kanavat alfa-sommittelua varten.

- Favicon.ico tiedostoa käytetään pienen verkkosivuston logon tallentamiseen, joka näkyy verkkoselaimen osoiterivillä. Jos verkkosivustolla on Favicon.ico kuvan, se näkyy verkko-osoitteen vasemmalla puolella, kun verkkosivuston jokin sivu ladataan. Favicon.ico kuvatiedoston on oltava 16x16 pikseliä ja se on tallennettava verkkosivuston juurihakemistoon, jotta verkkoselain tunnistaa sen.

Yleiset ICO-tiedostonimet

Favicon.ico - 16x16 pikseliä . PNG tiedosto, joka sijaitsee verkkosivuston juurihakemistossa ja sisältää pienen kuvakkeen, joka näytetään verkkoselaimen osoiterivillä.

Ohjelmat, jotka avaavat ICO-tiedostot
Päivitetty 3 / 1 / 2019

Tietoja ICO-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on * .ico-jälkiliitteellä varustettu tiedosto ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Icon-tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux- ja Android-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.