Etusivu : tiedostotyypit : HTML-tiedosto

.HTML Tiedostopääte

TiedostotyyppiHypertekstimerkintäkielitiedosto

KehittäjäN / A
Suosio
3.9 (723 Äänet)
KategoriaWeb-tiedostot
muodostuuteksti

Mikä on HTML-tiedosto?

HTML-tiedosto on koodattu verkkosivu HTML joka voidaan näyttää verkkoselaimessa. Sitä käytetään muotoilemaan tekstiä, taulukoita, kuvia ja muuta verkkosivulla näytettävää sisältöä. HTML-tiedostoja käytetään laajalti verkossa, sillä useimmat sivut ovat staattiset verkkosivustot on .html-laajennus.

Lisätietoja

Näyttökuva .html-tiedostosta Adobe Dreamweaver CC 2017: ssä

HTML-tiedosto on avattu Adobe Dreamweaver CC 2017: ssä

HTML-tiedostot tallennetaan tavallisessa tekstimuodossa, ja ne koostuvat tunnisteista, joita käytetään verkkosivun rakenteen määrittämiseen. Tiedostot voidaan avata ja muokata perustekstieditorilla, mutta yleensä avaavat lähdekoodieditorit, joissa on ominaisuuksia, jotka helpottavat kehittäjien koodaamista.

HTML-lähdekoodi jäsennetään verkkoselaimella, eikä käyttäjä yleensä näe sitä. Jos haluat tarkastella verkkosivun HTML-koodia, valitse verkkoselaimen Näytä-valikosta "Näytä lähde".

Yleiset HTML-tiedostonimet

index.html - Pää- tai hakemiston HTML-tiedosto, joka ladataan, kun asiakkaan verkkoselain pyytää Web-palvelimen hakemistoa. Esimerkiksi kun http://www.sampledomain.com/ pyydetään, Web-palvelin lataa oletusarvoisesti http://www.sampledomain.com/index.html, ellei sitä ole määritetty käyttämään eri tiedostoa.

oletus.html - Hakemistotiedosto, jota usein käyttävät Windowsin verkkopalvelimet, kuten Microsoft IIS.

Ohjelmat, jotka avaavat HTML-tiedostoja
Päivitetty 4 / 25 / 2019

Tietoja HTML-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on tiedosto. * .Html-jälkiliitteellä ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Hypertext Markup Language -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme tietoja vain testatuista ja vahvistamistamme tiedostomuotoista.