Etusivu : tiedostotyypit : DOCX-tiedosto

. Docx Tiedostopääte

TiedostotyyppiMicrosoft Word Avaa XML-asiakirja

KehittäjäMicrosoft
Suosio
4.0 (1039 Äänet)
KategoriaTekstitiedostot
muodostuuVetoketju

Mikä on DOCX-tiedosto?

DOCX-tiedosto on Microsoft Wordin tai muun luoma asiakirja tekstinkäsittely kuten OpenOffice Writer tai Apple Pages. Se sisältää alustettua tekstiä, mutta voi sisältää myös kuvia, piirrettyjä esineitä ja muita dokumenttielementtejä. DOCX-tiedostoja käytetään laajalti koti-, akateemisessa ja liiketoimintaympäristössä kirjeiden, ansioluetteloiden, kutsujen, uutiskirjeiden ja muiden asiakirjojen laatimiseen.

Lisätietoja

Näyttökuva .docx-tiedostosta Microsoft Word 2019: ssä

DOCX-tiedosto avattu Microsoft Word 2019: ssä

Toisin kuin Doc. tiedostot, jotka tallentavat dokumenttitiedot yhteen binaaritiedostoon, DOCX-tiedostot luodaan käyttämällä Open XML -muotoa, joka tallentaa asiakirjat erillisten tiedostojen ja kansioiden kokoelmana pakattuun tiedostoon vetoketju paketti. DOCX-tiedostossa ovat XML tiedostot ja kolme kansiota, docProps, sanaja _rels, joka pitää sisällään asiakirjan ominaisuudet, sisällön ja tiedostojen väliset suhteet. Tämän rakenteen tarkoituksena on tehdä asiakirjojen sisällöstä helpompaa. Esimerkiksi asiakirjan teksti tallennetaan käyttämällä selkeä teksti tiedostot ja asiakirjakuvat tallennetaan yksittäisinä kuvatiedostoina DOCX-tiedostoon. Nämä tiedostot voivat sisältää myös sivun muotoilutietoja, kirjoittajatietoja ja asiakirjojen tarkistustietoja.

DOCX-tiedostot voidaan avata Word 2007: llä tai uudemmalla Windowsille tai Word 2008: lla tai uudemmalla Mac OS X: lle. Ne voidaan avata myös aiemmilla Word for Mac- ja Windows-versioilla Open XML -asiakastuen kautta.

HUOMAUTUS: Jos haluat tutkia DOCX-tiedoston sisältöä manuaalisesti, nimeä ".docx" -laajennus uudelleen ".zip" -asiakirjaksi ja pura sitten tuloksena oleva tiedosto millä tahansa zip-purkuohjelmalla.

Yleiset DOCX-tiedostonimet

Asiakirja 1.docx - Oletustiedostonimi, jonka Microsoft Word antaa uusille asiakirjoille.

Ohjelmat, jotka avaavat DOCX-tiedostoja
Päivitetty 8 / 1 / 2019

Tietoja DOCX-tiedostoista

Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mikä on tiedosto. * .Docx-jälkiliitteellä ja miten se avataan.

Tiedosto-tiimi on erikseen tutkinut ja vahvistanut tällä sivulla luetellut Microsoft Word Open XML Document -tiedostotyypin, tiedostomuodon kuvauksen sekä Mac-, Windows-, Linux-, Android- ja iOS-ohjelmat. Pyrimme 100-prosenttiseen tarkkuuteen ja julkaisemme vain tietoja testatuista ja vahvistamista tiedostomuotoista.